A gerincbetegségek műtéti kezelése indokolt lehet, amikor a vegetatív idegi működés (széklet és vizelet szabályozása) zavart szenved, izom működési probléma (alsó vagy felső végtagi gyengeség, járászavar) vagy súlyos érzészavar áll fenn, illetve amikor a panaszok, fájdalmak nagy mértékben rontják, csökkentik az életminőséget, a munkavégző képességet. A gerincet érintő daganatos, gyulladásos betegségek illetve a gerinc alaki rendellenességei speciális műtéti indikációt jelentenek. A műtéti kezelés indikációját csak gerincsebészetben jártas szakember tudja felállítani, ráadásul a modern gerincsebészet dinamikusan fejlődésének folyamatos követése és a szakmai képzéseken való részvétel szükséges ahhoz, hogy az adott beteg számára a lehető legjobb műtéti megoldást tudjuk választani és alkalmazni. 

A műtéti beavatkozások döntően két nagy csoportra oszthatók, implantátum beültetés nélküli és implantátum beültetéssel járó műtéti típusokra. Az implantátumok nélküli műtétek leggyakoribb célja az idegelemek felszabadítása, akár egy ideget nyomó porckorongsérv, akár gerinccsatorna szűkület esetén. A hatékony, de kíméletes, a gerinc mechanikai integritását nem veszélyeztető műtéti technika alkalmazásával sok beteg gyógyítható ily módon, elfogadható általános szövődmény-ráta mellett. Gerincimplantátumok beültetése indokolt lehet olyan esetben, amikor a tünetek kialakulása részben vagy egészben a gerinc instabilitásával vagy alaki deformitásával van összefüggésben és a gerinc stabilitásának helyreállítása elengedhetetlen az optimális eredmény elérése érdekében. Számos különböző technika és implantátum áll rendelkezésre a gerinc stabilizálásához illetve deformitás-korrekciójához, melyek hatékony alkalmazásával a szenvedő betegek jelentős része gyógyítható.

Leggyakoribb műtéti típusok árai:

A műtéteket Dr. Lazáry Áron végzi a Budai Egészségközpont szakképzett, gyakorlott és empatikus ápolói- és műtői szakdolgozóinak közreműködésével. A feltűntetett irányárak a műtéti előkészítés, a beavatkozás és a szükséges implantátumok költségén kívül, a két ágyas-fürdőszobás szobában történő elhelyezést, emelt szintű étkezést, privát diszpécserszolgálatot és a műtét utáni első kontrollvizsgálat díját is tartalmazzák.

Porckorongsérv eltávolítás (mikromódszerrel)1 100 000 Ft-tól
Idegfelszabadítás (mikromódszerrel)1 100 000 Ft-tól
Gerinccsatorna rekalibrációja (mikromódszerrel)1 200 000 Ft-tól
Nyaki porckorongsérv eltávolítás és stabilizálás (1-szint)1 700 000 Ft-tól
Ágyéki gerincstabilizálás (1-szint)2 500 000 Ft-tól
Ágyéki gerincstabilizálás (2-szint)3 300 000 Ft-tól
Minimálisan invazív gerincstabilizálás (1-szint)2 500 000 Ft-tól
Csigolya-, porckorong cementes feltöltése1 000 000 Ft-tól
Kiterjesztett gerincműtétekegyedi ár

Bejelentkezés, információ:

Budai Egészségközpont

06-1-489-5200

online.bhc.hu

info@bhc.hu