GYÓGYÍTÓ TEVÉKENYSÉG

A modern gerincgyógyászat a gerinc betegségeitől szenvedők gyógyítását jelenti, a hatékony és biztonságos műtéti és nem-műtéti terápiás lehetőségek egyénre szabott kombinációjával. Az ún. komprehenzív gerincgyógyászat a bizonyítékokon alapuló orvoslásra, az élethosszig tartó tanulásra és az innovatív szellemre épít, és a gyógyító tevékenység középpontjában a beteg életminőségének javítása áll. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy nemcsak az előbbi, gyógyászati alapelvek mindennapi alkalmazását gyakorolhatom gerincsebészeti praxisomban, hanem a hazai és nemzetközi szakmai aktivitásom révén, a modern terápiás módszerek kialakításában is részt vehetek. A gerincsebészet az egyik leggyorsabban fejlődő gyógyászati szakterület. A folyamatos fejlődésnek köszönhetően egyre szélesebb azon betegek köre, akiknek betegségükből gyógyulást, szenvedéseiktől megkönnyebbülést, valódi életminőség-javulást szerezhetünk a gyógyító tevékenységünk során. A modern, hatékony és biztonságos gyógyító módszerek elsajátítása folyamatos tanulási folyamat, mely során az orvos személyes áldozatára is szükség van, a szakmai megújuláshoz. 

Gyógyító munkám során a gerincbetegségek teljes spektrumának diagnosztizálását, a betegek állapotfelmérését, nem-műtéti vagy műtéti terápiás javaslat megfogalmazását és igény szerint annak végrehajtását végzem, a beteg teljeskörű tájékoztatása mellett. Az egyénközpontú medicinában és az empatikus, de lényegretörő kommunikációban hiszek, hogy azt akinek valóban az én szakmai tudásomra van szüksége, gyógyuláshoz segíthessem.

Szakterület

A gerincsebészet teljes spektruma a microműtétektől a komplex rekonstrukciókig

Számos esetben egy gerincműtét bonyolultnak, nagy kihívást jelentőnek minősül a gerincbetegség súlyossága és/vagy az alkalmazandó műtéti technika miatt.  A részletes diagnosztikai folyamatra és korrekt műtéti tervezésre alapuló egyénre szabott megközelítést alkalmazva, a kiterjesztett és a minimálisan invazív sebészi technikák helyes kombinációjával, képzett gerincsebész részéről ezek a beavatkozások is eredményesen végezhetők el, elfogadható szövődmény aránnyal.