Tisztelt Látogató!

 

A világméretű koronavírus-járvány átalakította életünk számos területét, az egészségügyet is. A járvány terjedésének akadályozása érdekében Magyarországon a nem sürgősségi jellegű orvos-beteg találkozások és a tervezett műtéti beavatkozások felfüggesztésre kerültek kormányzati döntés alapján. Az ún. ambuláns gerincsebészeti rendelések (mind az állami, mind a privát szektorban) bezártak, az orvosok és ápolók – szakmától függetlenül – a járványügyi vészhelyzet elhárításán és a COVID-betegek kezelésén dolgoznak egyre növekvő intenzitással.

Ennek megfelelően gerincsebészeti tevékenységemet is az akut gerincsebészeti ellátást igénylő betegek segítésére kell korlátoznom és ezért – a jelen helyzetben – elérhetőségem is módosult. Intézményem, az Országos Gerincgyógyászati Központ és a Budai Egészségközpont amellett, hogy a járványügyi ellátásban vesz részt, továbbra is végez gerincsebészeti ellátást, de csak akut gerincsebészeti állapotokban. Ezekre utalnak a következő tünetek:

 – tolerálhatatlan, fájdalomcsillapítóra nem reagáló, gerinceredetű fájdalom

– széklet-, vizelettartási zavar gerincbetegség miatt

– alsó- vagy felső végtagi bénulásos tünetek gerincbetegség miatt

 

Amennyiben Ön a fenti tünetektől szenved, Önnek, vagy háziorvosának az Országos Gerincgyógyászati Központ diszpécser szolgálatával kell kapcsolatba lépnie a 06-1-8877-900 telefonszámon vagy írjon e-mailt az aron.lazary@bhc.hu emailcímre.

A járványügyi veszélyhelyzet miatt az ún. szabad orvosválasztás lehetősége is módosult a korábban megszokottakhoz képest. Amennyiben akut gerincsebészeti beavatkozás indokolt, akkor a választott szakorvos személyét az ún. privát úton finanszírozott műtéti kezelési lehetőség tudja biztosítani.

A járvány alatt honlapomon periodikusan frissülő gerincgyógyászati tartalmakat teszek közzé az Önök tájékoztatása érdekében.

Kívánom mindannyiunknak, hogy egészségben vészeljük át a következő hónapokat! Annak érdekében, hogy ne alakuljon ki hazánkban egészségügyi és társadalmi katasztrófa helyzet, kérem, MARADJANAK OTTHON, fogjanak össze és őrizzék meg emberségüket a legnehezebb helyzetben is.

 

Dr. Lazáry Áron