A gerinc daganatos betegségei egyre több embert érintenek. Amíg az elsődleges daganatok ritkák, az áttétes elváltozások (metasztázisok) egyre gyakoribbak a populáció öregedése és a rákbetegek hosszabb túlélése miatt.  Ezek a daganatok nagyfokú fájdalmat, idegrendszerei károsodást, és az életminősg súlyos csökkenését okozhatják. A gerincsebészeti technikák fejlődésének és a modern sugárterápiás eszközöknek köszönhetően a legtöbb gerincdaganat eredményesen kezelhető, fájdalomcsillapítást és javuló életminőséget biztosítva a betegnek. A minimálisan invazív sebészi módszerek megjelenésével a műtéti úton kezelhető betegek köre kiszélesedett. A nemzetközi ajánlásoknak megfelelően, a betegség súlyossága és a terápia komplexitása miatt, a gerincdaganatok műtéti kezelése hatékonyan és biztonságosan csak olyan centrumokban végezhető, ahol daganatsebészetben jártas gerincsebészek dolgoznak.

Elsődleges gerinctumorok

A gerinc primer daganatai ritka elváltozások, sokszor súlyos tünetekkel, ahol gyakran a műtéti kezelés az egyetlen lehetőség a teljes gyógyulásra.

A gerinc áttétes daganatai

A gerincbe gyakran adnak áttétet a rákos megbetegedések. A műtéti kezelés szerepe a fájdalom csillapítása és az életminőség javítása.

AOSpine KF on Tumors

Nemzetközi gerincdaganat specialisták vezető csoportja, Dr. Lazáry részvételével, a magas színvonalú tudományos kutatásért.

Gerincműtét utáni deformitás korrekciója

Gerincműtét utáni deformitás korrekciója

A gerinc degeneratív, kopásos folyamatainak egyik természetes követkeménye a gerinc deformálódása. Ezek az alaki eltérések mind oldalirányú, mind előrefelé mutató görbületek kialakulásával járhatnak. A deformált gerinc önmagában fájdalomforrás lehet, ezért...

bővebben
Gerincműtétre készülve

Gerincműtétre készülve

Az alábbiakban betegeink olyan kérdéseit gyűjtöttünk össze, melyek a műtéti előkészítés során, illetve a műtét utáni periódusban merültek fel számos esetben. A válaszok elolvasásával a gerinc műtétek körüli bizonytalanság, a műtétek komplikációival és a felépülés...

bővebben