A gerinc daganatos betegségei egyre több embert érintenek. Amíg az elsődleges daganatok ritkák, az áttétes elváltozások (metasztázisok) egyre gyakoribbak a populáció öregedése és a rákbetegek hosszabb túlélése miatt.  Ezek a daganatok nagyfokú fájdalmat, idegrendszerei károsodást, és az életminősg súlyos csökkenését okozhatják. A gerincsebészeti technikák fejlődésének és a modern sugárterápiás eszközöknek köszönhetően a legtöbb gerincdaganat eredményesen kezelhető, fájdalomcsillapítást és javuló életminőséget biztosítva a betegnek. A minimálisan invazív sebészi módszerek megjelenésével a műtéti úton kezelhető betegek köre kiszélesedett. A nemzetközi ajánlásoknak megfelelően, a betegség súlyossága és a terápia komplexitása miatt, a gerincdaganatok műtéti kezelése hatékonyan és biztonságosan csak olyan centrumokban végezhető, ahol daganatsebészetben jártas gerincsebészek dolgoznak.

Elsődleges gerinctumorok

A gerinc primer daganatai ritka elváltozások, sokszor súlyos tünetekkel, ahol gyakran a műtéti kezelés az egyetlen lehetőség a teljes gyógyulásra.

A gerinc áttétes daganatai

A gerincbe gyakran adnak áttétet a rákos megbetegedések. A műtéti kezelés szerepe a fájdalom csillapítása és az életminőség javítása.

AOSpine KF on Tumors

Nemzetközi gerincdaganat specialisták vezető csoportja, Dr. Lazáry részvételével, a magas színvonalú tudományos kutatásért.

Hogyan magyarázzam el a fájdalmat az orvosomnak?

Hogyan magyarázzam el a fájdalmat az orvosomnak?

Az orvossal történő első találkozástól, egészen a terápia utolsó lépéséig a fájdalom sikeres kezelésének kulcsfontosságú eleme, hogy a fájdalom forrását azonosítsuk és kezeljük. Páciensként az akut (rövid ideje tartó) illetve a már évek óta gyötrő (krónikus) fájdalmak...

bővebben